O.G. Roosters Fokkerstraat 521, Schiedam info@ogroosters.nl +31 (0)10 437 22 88

Chemie

Bent u op zoek naar  roosters voor de chemische sector? Dan bent u bij O.G. Roosters aan het juiste adres. O.G. Roosters is al ruim 60 jaar dé specialist in roosters, wij helpen u graag en bieden altijd een oplossing op maat.


Voor roosters voor de chemische sector kunt u kiezen voor  WPA Offshore, WPA Safegrate of Glasvezel Versterkte Kunststof (GVK) Roosters.


Onze persroosters hebben een laag gewicht, goede sterkte, een groot draagvermogen en kunnen materialen en kosten besparen. Het biedt een goede ventilatie van licht en wind, een modern gevoel, esthetische uitstraling en antislipveiligheid. Het is ook gemakkelijk schoon te maken, eenvoudig te installeren en duurzaam in gebruik.


WPA OFFSHORE

De gedruklaste roosters zijn veelvoorkomende roostertypes in de offshore, petrochemische industrie en in de bouwsector. Doordat elke verbinding volledig wordt afgelast, tot wel 800 lasverbindingen per m2, is dit type uiterst geschikt voor zware tot zeer zware belastingen.

Bij het Type WPA - Offshore zijn de Draag- en Vulstaaf Antislip


GVK RoostersWPA SAFEGRATE

Type Safegrate heeft een ronde staaf met een diameter van 9 mm die met intervallen van 100 mm door het rooster loopt en vervolgens aan één kant gepuntlast wordt. Dit geeft het rooster meer zijdelingse remkracht wanneer het wordt blootgesteld aan rem- en versnellingsbewegingen.


GVK RoostersPersroosters worden vaak geïnstalleerd in schepen en industriële toepassingen, zoals raffinaderijen, energiecentrales en offshore-platforms.


Voordelen:

- Hoog draagvermogen gecombineerd met een lage specifieke hoeveelheid staal.

- Gemakkelijk te installeren.

- Onregelmatige vormen van roosters kunnen worden aangepast.


Toepassingen:

- Offshore

- Waterbehandelingsplatform

- Energiecentrales

- Parkeerplaatsen


GVK ROOSTERS

Onze GVK roosters zijn, dankzij de gebruikte thermohardende harsen van topkwaliteit (zoals polyester, isoftaalzuur, vinylester of fenol), het is de oplossing voor elke toepassing: van normale buitenomgevingen tot zware, chemisch-agressieve omgevingen, die vele jaren bestand zijn tegen extreme omstandigheden.


GVK Roosters


Onderhoudsvrij (zuinig besparen)

Onze GVK roosters hebben een ongelooflijk lange levensduur; ze hoeven zelfs na vele jaren dienst niet te worden geschraapt, gezandstraald, geschilderd of vervangen, waardoor ze zuiniger zijn vergeleken met traditionele metalen roosters.


GVK RoostersAntislipoppervlak (veiligheid)

De antislipgrip van onze GVK roosters wordt bereikt door de integratie van kwartskorrels in de hars van het roosteroppervlak. Dit proces garandeert een uitzonderlijke grip, zelfs bij aanwezigheid van water, olie en vet.


Lichtgewicht

Een bekend kenmerk van GVK roosters is de hoge sterkte-gewichtsverhouding. GVK roosters wegen minder dan 1/3 van stalen roosters. Dit betekent dat het gewicht op de constructie wordt verminderd en de veiligheid tijdens het hanteren en installeren wordt vergroot. Er is geen zwaar hijsmateriaal nodig. Bovendien maakt het lichte gewicht een gemakkelijke hantering en reiniging van de roosters mogelijk.


Elektrische isolatie (veiligheid)

Elektrische isolatie is ook een belangrijk kenmerk van GVK roosters. Daarom vereisen GVK roosters geen dure "aarding" (wat installatiekosten bespaart). Bovendien creëert deze eigenschap een veilige werkomgeving, waardoor potentiële elektrische schokken drastisch worden verminderd.


GVK Roosters


Brandvertragend (geschikt voor alle omgevingen)

GVK roosters zijn brandvertragend (ze verspreiden de vlammen niet) en voldoen aan de meeste veiligheidsproblemen die in veel toepassingen voorkomen. De speciaal samengestelde harssystemen garanderen in geval van brand de ontwikkeling van witte rook met een zeer lage toxiciteitsindex.


Mechanische weerstand (vergelijkbaar met metaal)

De mechanische eigenschappen van GVK roosters zijn vergelijkbaar met die van traditionele metalen roosters, waardoor gelijkwaardige steunoverspanningen behouden blijven. Dankzij de veerkracht van glasvezel wordt de energie van zware voorwerpen die op de roosters vallen geabsorbeerd en vervormen de panelen niet blijvend na een botsing.


GVK Roosters


Meer informatie of bestellen?

More info or ordering requests?Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden en Privacybeleid
By using this website you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy
En utilisant ce site Web, vous acceptez nos conditions générales et notre politique de confidentialité
Durch die Nutzung dieser Website stimmen Sie unseren Allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen zu
使用本网站即表示您同意我们的条款和条件以及隐私政策Downloads