Onze Slagerij

 

Rob Verstappen, de pater familias, is al zeer lang een veehandelaar van runderen en kalveren. Hiermee volgde hij zijn vader op die ook al dit beroep uitoefende. Zijn ervaring als pegger werd gecombineerd met de ervaring van zijn zoon als slager.
 
Rob Verstappen koopt runderen en kalveren aan op veemarkten in Walloniƫ. Slagerij Verstappen gebruikt enkel en alleen het fameuze Belgische Wit-blauw vanwege de lekkere smaak en kwaliteit.
 
Het is een kunst om runderen te selecteren door slechts naar de buitenkant van het rund te kijken. Rob is eerder gespecialiseerd in het geheel terwijl Luc meer afweet van de "binnenkant". Wanneer Rob enkele runderen van dezelfde leeftijd gekocht heeft, vervoert hij die naar zijn eigen stal. Daar worden de runderen zeer doelgericht gevoed. Dit is belangrijk voor een optimale ontwikkeling wat ervoor zorgt dat de smaak van het vlees op zijn best is.
 
Wanneer Rob van mening is dat het rund klaar is om geslacht te worden komt Luc het rund aan een laatste keuring onderwerpen. Indien het rund aan alle eisen voldoet wordt het rund naar de slachterij gestuurd.In de slachterij wordt het rund op een uiterst professionele manier geslacht en uitgebeend. Vijf dagen later, wanneer het vlees voldoende is "verstorven", wordt het onmiddellijk naar de koelcel van Slagerij Verstappen gebracht. In die beenhouwerij wordt dat vlees met de uiterste zorg en zuinigheid verwerkt tot de lekkere producten die ginds in de toog liggen.