Sweet Chilli Zalm met Druppie Drop Glaze & Lemon Pepper Saus
- VOOR 4 PERSONEN -
INGREDIENTEN
ZALM
4 zalmfilets (ca. 150–180 g per stuk, met huid)
2 el olijfolie
2 el honing
3 el zoete chilisaus
2 el Druppie Drop likeur
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl sojasaus
½ limoen, sap en rasp
Snufje zout & versgemalen zwarte peper
LEMON PEPPER SAUS
150 g crème fraîche of Griekse yoghurt (frisser)
½ citroen, sap en rasp
1 tl grove zwarte peper (liefst versgemalen)
Snufje zout
Eventueel wat verse dille of peterselie, fijngehakt
Garnering/bijgerecht
Verse koriander of dille
Partjes limoen
Gegrilde groenten of een frisse salade
Eventueel wat geroosterde sesamzaadjes
Combineer dit gerecht met gestoomde rijst of quinoasalade met mango en komkommer voor een frisse tegenhanger.
BEREIDING
1. Marinade maken
1. Meng in een kom: olijfolie, honing, zoete chilisaus, Druppie Drop likeur, knoflook, sojasaus en limoensap + rasp.
2. Roer dit goed door tot een stroperige glaze.
2. Zalm marineren
1. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier.
2. Leg ze in een schaal en bestrijk royaal met de glaze.
3. Laat minstens 30 minuten marineren in de koelkast (mag tot 2 uur voor extra smaak).
3. Lemon Pepper saus
1. Meng crème fraîche, citroensap + rasp, peper en een beetje zout.
2. Roer er eventueel wat verse dille of peterselie door.
3. Zet koel weg tot gebruik.
4. Zalm bakken
1. Verwarm de oven voor op 200 °C (grillstand indien mogelijk).
2. Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Bestrijk nogmaals met een laagje marinade.
4. Bak 12–15 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte.
. De zalm moet mooi glanzend en licht karamelliseren.
. Tip: Houd een klein beetje marinade apart om halverwege nogmaals te bestrijken.
. Tip: Houd een klein beetje marinade apart om halverwege nogmaals te bestrijken.